overgenomen uit het persbericht

MET CHI NENG QIGONG SNEL WEER OP DE BEEN,  versterkende oefeningen voor ex-corona patiënten.


Na een oproep vanuit de samenleving om een steentje bij te dragen aan de huidige situatie m.b.t. het coronavirus biedt het Chi Neng Instituut via de bij haar aangesloten instructeurs een gratis “Snel weer op de been” pakket. Dit gratis pakket bestaat uit twee eenvoudige oefeningen (6 min. en 9 min.) ter versterking van de longen en om de weerstand te verhogen.

Directeur Patricia van Walstijn: “Chi Neng Qigong, een afgeleide van het bekende Tai Chi, biedt specifieke longversterkende oefeningen. Al na enkele dagen dagelijkse beoefening merkt men verbetering. De oefeningen zijn gemakkelijk uit te voeren na een introductie van een gecertificeerde instructeur. Voor nog besmette mensen kan het aanleren van de twee oefeningen online plaatsvinden”.

Men ontvangt bij de eerste fysieke of online les een zgn. ‘Chi Neng Qigong pakket’ met audio en video van de oefeningen. De instructeur begeleidt de herstellende patiënt telefonisch of via de moderne online communicatiemiddelen. Zodra het kan volgt een fysieke les van 45 minuten, waarna men zelf dagelijks verder kan oefenen met audio en/of video.

Meerdere fysiotherapeuten en artsen benadrukken het effect van herstellende oefeningen en deze twee oefeningen zijn een uitstekende aanvulling op de behandelingen van de fysiotherapeut. Ook kan het helpen de werkdruk voor de fysiotherapeuten te verlagen wanneer grote aantallen mensen dienen te revalideren.
Patiënten, fysiotherapeuten en artsen kunnen dit als een welkome aanvulling zien bij de revalidatiebehandeling.

Kijk op een www.chineng.nl voor een participerende instructeur bij u in de regio en neem contact op.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie
Voor meer informatie over methode, grondlegger, het instituut en de instructeurs kunt u terecht bij Patricia van Walstijn: nederland@chineng,nl
Voor meer informatie over het hoe en waarom van dit initiatief kunt u bellen met Ed Nypels: 0611956302.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Voor Heiloo en omgeving ben ik beschikbaar als Chi Neng Qigong instructeur voor dit gratis aanbod. Mail of bel me gerust als je meer wilt weten of je wilt aanmelden.

logo Chineng Instituut